Oznanila 5. 5. 2024 – 12. 5. 2024 Leto ”B”

DRAGI ŽUPLJANI ŽUPNIJE DOBRNA

Ta teden bo zelo pester. Reden verouk in šmarnice. V torek ob 18h je srečanje škofa z birmanci, starši in botri. V sredo župnija gosti dve dekaniji in tudi škofa. Prosim udeležite se svete maše ob 9.30h. Ob 18h je spoved birmancev. V četrtek je Gospodov
vnebohod. V petek ob 18h je sveta spoved za starše in botre – spoveduje gospod Srečko. Po maši bo kratka priprava na sveto birmo v soboto. V soboto ob 9h zjutraj je zbiranje birmancev, staršev in botrov in slikanje pred birmo. Večino slikanja opravite že pred birmo, ostalo pa med mašo in po maši. Uraden fotograf je gospod Klemen Langus iz Šentjurja. Starši boste očistili in okrasili cerkev od znotraj in uredili okolico v kolikor še ni. Namestili boste slavolok PRIDI SVETI DUH. Birmanec in boter dobita posebno broško za na prsi. Ves teden se udeležujete devetdnevnice. Če bo še kaj potrebno urediti, se pogovorimo po maši.

Vsi se lepo pripravimo na ta veliki dogodek za župnijo in naše birmance.

Vaš Milan žpk

 

DRAGI ŽUPLJANI ŽUPNIJE SV. JOŠT NA KOZJAKU

Lepo vabljeni k svetim mašam. V četrtek je Gospodov Vnebohod. Sveta maša bo dopoldne ob 10h zaradi obveznost, ki jih imam v zvezi z birmo, ki jo imamo v soboto. Vzemite si čas in radi pridite k sveti maši. V soboto pa zopet organizirate blagoslov strojne mehanizacije z poudarkom na kmetijskih strojih, Blagoslov in druženje bo ob 15h in ste lepo vabljeni. S pomočjo občine Mislinja nam je malo uspelo urediti parkirišče. Hvala gospodu županu Bojanu in Viliju, ki je strojno uredil okolico. V župnišču pa pridno čistite vsemogočo navlako in se pripravljate, da bomo počasi začeli z obnovo župnišča zgornje nadstropje.

Hvala za vašo skrb.

Milan žpk