Oznanila 7. 3. 2021 – 14. 3. 2021 Leto ”B”

DRAGI ŽUPLJANI ŽUPNIJE  DOBRNA. 

Iskreno vas vabim k oznanjenim sv. mašam in k molitvi križevega pota ob petkih in nedeljah. Kateheza za birmance ob petkih ostane še naprej, kakor tudi kateheza za prvoobhajance ob nedeljah. V tem tednu, ki je pred nami se bomo seznanili, kako bo z veroukom. O tem bodo odločili  slovenski škofje na jutrijšnji seji. Za verouk na daljavo nisem usposobljen. Potrpimo še malo in morda se bodo razmere le toliko uredile, da bomo lahko poučevali v veroučnih učilnicah. Iskrena hvala za darove današnje nedelje. Kot ste lahko opazili, smo dali narediti 21 metrov varovalne ograje na cerkvenem dvorišču. Plačal sem 4000€ z davkom. Delo je izvedlo podjetje UMETNOSTNO KOVAŠTVO IZ ŽIČ Milan Kokotec. Pri centraalni peči je bilo potrebno zamenjati črpalko in vzmeti pri zvonovih. Plačal sem 165€. Nekaj evrov je še na banki. Zato iskrena hvala za vsak dar. Ostanimo zdravi in med seboj povezani. Vaš Milan žpk.

Naj vas seznanim z veselo novico, da smo dobili za našo škofijo novega škofa: to je dr. Maksimilijan Matjaž strokovnjak za Sveto pismo.

 

DRAGI ŽUPLJANI ŽUPNIJE SV. JOŠT NA KOZJAKU

Lepo vabljeni k oznanjenim svetim mašam. Doma si vzemimo čas za molitev in naredimo tudi kakšno dobro delo. Naj bo postni čas za nas koristen in tudi zdravilen.

Naj vas seznanim z veselo novico, da smo dobili za celjsko škofijo novega škofa. To je dr. Maksimilijan Matjaž, stokovnjak za Sveto pismo. Več bomo izvedeli v naslednjih dneh.

Milan žpk