Oznanila 6. 1. 2013 – 13. 1. 2013 Leto ”C”

DRAGI ŽUPLJANI ŽUPNIJE  DOBRNA

Danes obhajamo praznik Gospodovo razglašenje ali Sveti Trije Kralji. To ni ena popestritev več pri jaslicah, ampak je dejstvo, da so ljudje vseh časov in krajev iskali in še iščejo Boga. Kajti vsezveličavna Božja volja je, da bi se vsi ljudje zveličali in prišli do spoznanja Resnice. Boga so iskali in ga še iščejo revni in bogati, učeni in neuki, pomembni in preprosti. Trije Modri so za ljudi vseh časov in krajev spodbuda, da se podajo na pot iskanja Boga, kajti da se odkriti vsakemu, ki prihaja k njemu z iskrenim in preprostim srcem. V letu vere in nove evangelizacije je to še kako pomembno, da tisti, ki trdno verujemo Vanj, da mu še bolj zvesto sledimo, tisti pa, ki so se od Njega oddaljili pa naj naredijo korak bližje k Bogu. Za to imamo vsi nešteto možnosti. Zato radi prihajajmo k sveti maši, berimo versko literaturo, spremljajmo verske oddaje, ki se nam ponujajo preko medijev in še in še je možnosti. Tudi ko se sedaj tako lepo srečujemo ob jaslicah vas vabim, da bolj kakor pogostitev je pomemben pogovor in ne bojte se me vprašati kar vas zanima tudi v zvezi z vero. Tako lepi in poglobljeni pogovori so se že odvijali v teh dneh za kar sem vam  iskreno hvaležen. Tudi za vse cenjene darove se iskreno zahvaljujem, ki jih ob tej priložnosti darujete za dokončanje del v večnamenski dvorani. O vsem vam bom točno poročal. Jutri bi rad obiskal družine v Vinski Gorici. Prosim če Stankotu Osetič sporočite katere družine lahko obiščem. V torek, sredo in četrtek bom blagoslavljal Vrbo, Zavrh in okolico Sv. Miklavža. Začel bom pri Pinterjevih v Vrbi.
Ta teden je reden verouk za vse skupine.V nedeljo po jutranji sv. maši bo sestanek za starše letošnjih birmancev.Prosim za zanesljivo udeležbo.
V mesecu januarju čistite cerkev farani iz naselja Dobrna, vam spoštovani iz Brdc pa iskrena hvala za čiščenje v decembru.
Družino si vzemite naročniki,in priglasite se tudi novi.Danes se vam iskreno zahvaljujem za darovanje k oltarju.

Želim vam lep in blagoslovljen teden ki je  pred nami in veselim se srečanja z vsemi, ki jih bom ta teden obiskal.

 

Milan    župnik