Oznanila 31. 3. 2013 – 7. 4. 2013 Leto ”C”

DRAGI ŽUPLJANI ŽUPNIJE  DOBRNA

Praznujemo največji praznik krščanske vere. Praznujemo Jezusovo zmago nad smrtjo. Za vse nas je Jezus živel, trpel, umrl in vstal. Za nas je postal poroštvo večnega življenja in odprl vrata k Očetu. Bog je svet tako ljubil, da nam je poslal svojega edinega sina, da bi se nihče ne pogubil, kdor vanj veruje ampak bi imel večno življenje. Bog ni poslal Sina na svet, da bi svet obsodil, ampak, da bi se po njem zveličal. Papež Frančišek je izrekal tako čudovito misel. Vprašal se je kako nas Bog sodi in odgovoril, tako, da nas ljubi. Kdor sprejme njegovo ljubezen, je na poti k odrešenju, kdor jo odkloni se sam vrača v pogobo. Velika noč je priložnost, da sprejmemo njegovo ponudbo in da vstrajamo v zvestobi.

Želim vam lepo praznovanje. Dobrim željam se pridružujejo tudi vsi slovenski škofje in na nas kličejo božji blagoslov. V torek se bomo poslovili od rajnega Cvikl Franca iz Klanca. Priporočam ga v molitev in k darovanju za svete maše za pokoj njegove duše.

Ta teden imajo verouk samo birmanci in prvoobhajanci. Ne pozabite. Prvo sveto obhajilo in sveta birma se hitro bližata. Srečanje za birmske botre bo v nedeljo po jutranji sv. maši. Prosim za zanesljivo udeležbo. Vzemite si velikonočno številko Družine. Iskreno se zahvaljujem za vse darove, ki ste jih v teh prazničnih dneh darovali za potrebe župnije in tudi za božji grob v Sveti deželi. Dela v večnamenski dvorani se bližajo h koncu. Več bom poročal v nedeljo. Vsem župljanom dobrnske župnije, ki so povezani z župnijo in vsem, ki sicer ne čutijo z nami želim lepo velikonočno nedeljo in Mir in blagoslov Vstalega Zveličarja.

Vaš Milan, župnik