Oznanila 3. 2. 2013 – 10. 2. 2013 Leto ”C”

DRAGI ŽUPLJANI ŽUPNIJE  DOBRNA

Lepo vabljeni k sv. mašam. Danes ja god svetega Blaža, škofa in mučenca. Zato na ta dan cerkev deli poseben blagoslov njemu v čast. Pri obeh svetih mašah bomo prejeli skupen blagoslov. Danes in prihodnjo nedeljo nam bodo spregovorili slovenski škofje s posebnim pastirskim pismom za postni čas. Zato jim radi prisluhnimo. Danes vam iskreno priporočim prvonedeljsko nabirko. Ta teden sem naročil 140 tapeciranih stolov za našo dvorano. Dobili jih bomo po zelo ugodni ceni 23€ na stol. Tako bo še ostalo nekaj denarja za prekritje tlaka v dvorani z toplim podom ali temu primernim, da se bo dalo lepo čistiti. Za izdelavo odra za predstave pa računam na domače mojstre, da bi nas prišlo malo ceneje. Hvaležen sem vam spoštovani župljani, ker ste se tako velikodušno odzvali ob družinskem blagoslovu. Za letos sem zaključil z blagoslovi, bom pa z veseljem še šel k družinam, ki me boste še povabile na srečanje in blagoslov. Obenem se iskreno priporočim za nedeljska kosila. Za mesec februar imam urejeno za kar se iskreno zahvaljujem.

Ta teden nadaljujemo z rednimi veroučnimi srečanji. Prosim starši imejte skrb, da bodo otroci pisali naloge in imeli delovne zvezke in knjige s seboj sicer ne moremo delati. Obiskujte z njimi sveto mašo. Ne znam si predstavljati, kako bodo otroci šli k prvemu sv. obhajilu pa jih nikoli ni pri sv. maši; ne njih in ne staršev. Isto velja za birmance in ostale veroukarje. Vsi sodelujmo in bo viden uspeh.

Družino si vzemite naročniki. V mesecu februarju skrbite za čistočo župnijske cerkve župljani iz Klanca. Iskrena hvala vam iz  naselja Dobrna za skrb, ki ste jo imeli v januarju. Na vse kličem božji blagoslov.

 

Vaš Milan, župnik