Oznanila 28. 4. 2013 – 5. 5. 2013 Leto ”C”

DRAGI ŽUPLJANI ŽUPNIJE  DOBRNA

Danes ob 11h bo na parkirišču blagoslov konj. Vsi rejci in ljubitelji teh živali pridite z njimi na blagoslov. Popoldne ob 15.45h bo slovesen blagoslov Slomškove dvorane. Zato prosim vse, ki se boste udeležili tega slavja, ki se bo  potem nadaljevalo z veseloigro Nebesa na zemlji napolnite dvorano do škofovega blagoslova, da bo vse potekalo bolj zbrano in doživeto. Po predstavi v dvorani pa se bomo na dvorišču pred župniščem zadržali v prijetnem druženju še nekaj časa ob dobri kapljici in dobrotah.

Vsredo začenjamo z šmarnicami, kajti spet kliče nas venčani maj k Mariji v nadzemeljski raj. Prebirali bomo šmarnice za otroke, ki bodo zanimive tudi za nas večje otroke. Otroci, ki bodo zbrali največ lističev bodo nagrajeni z izletom ali v Logarsko dolino ali na Svete Višarje. Zato se potrudite. Vabim k molitveni uri v četrtek. V petek pa vas vabijo gasilci k tradicionalni gasilski sveti maši, ki bo pred gasilskim domom. Lepo vabljeni.

Na prvi petek obiskujem bolne in ostarele. V nedeljo po jutranji sveti maši imate sestanek starši birmancev in prvoobhajencev, da se pogovorite vse v zvezi z obema zakramentoma vaših otrok. V nedeljo tudi iskreno naprošam za prvonedeljsko nabirko. Veliko je bilo sedaj izdatkov. Vse je plačano, s tem da smo nabavili že 2000l kurilnega olja za novo sezono in ga tudi plačali. Iskrena hvala za vsakovrstno pomoč. Ta teden ni verouka.

Obilo božjega blagoslova vam želim.Vaš Milan   župnik