Oznanila 20. 1. 2013 – 27. 1. 2013 Leto ”C”

DRAGI ŽUPLJANI ŽUPNIJE  DOBRNA

V tem tednu nadaljujemo z molitvijo za popolnejšo edinost kristjanov. V ta namen je pripravljena božja beseda in tudi kratko razmišljanje. Na praznik Pavlove spreobrnitve pa zaključimo z to osmino. Prihodnja nedelja je posvečana Sv. Pismu. Sveto pismo stare in nove zaveze je neizčrpen zaklad misli in velika spodbuda vsem, ki ga berejo pa o tem bomo premišljevali prihodnjo nedeljo. Danes pa je nedelja verskega tiska. V zadnjih letih se je razbohotilo nešteto raznovrstnih  revij in drugih publikacij z versko vsebino. Tudi oddaje na radiu in televiziji z versko vsebino nam pomagajo poglabljati verski čut. Zelo prav bi bilo, ko bi vsaka družina, ki se še ima za krščansko imela naročen vsaj en verski tisk. Seveda najbolj priporočamo Družino, Ognjišče in Mohorjeve knjige pa tudi Božje Okolje, List Prijatelj bolnikov in druge. Kljub toliki poplavi raznih verskih informacij opažamo, kako smo versko nepismeni in koliko je raznega praznoverja, ki nam zamegljuje pogled na pravo vero in na naš odnos do Boga.

Prihodnjo nedeljo bo še božično novoletni koncert po deseti sv. maši v župnijski cerkvi. Organizator koncerta je ga. Mateja Golčer. Res lepo vabljeni.

Ta teden bi želel obiskati župljane v Klancu. Zato  lepo prosim vse, ki želijo, da jih obiščem naj sporočijo g.Pavleku Žužek pa tudi vrstni red, kje bom žačel in kje zaključil. Veliki del župnije sem že spoznal, za kar sem vam iskreno hvaležen, rad pa bi še ostale vendar ničesar ne vsiljujem. Blagoslavljal bom do svečnice potem pridejo na vrsto druge obveznosti.

Reden verouk je za vse skupine razen prvega razreda, ki do konca januarja nima katehez.

Iskreno se zahvaljujem za vestno čiščenje snega okoli cerkvenih prostorov.

Še vedno se lahko naročite na verski tisk. Družina čaka na naročnike.

Na vse kličem božji blagoslov. 

Vaš župnik, Milan