Oznanila 17. 2. 2013 – 24. 2. 2013 Leto ”C”

DRAGI ŽUPLJANI ŽUPNIJE  DOBRNA

Stopili smo v sveti postni čas, in se potrosili z pepelom, ki je znamenje minljivosti. Vsak dan, ki ga bomo preživeli bomo bližje Veliki noči. Tudi zima se bo začela počasi umikati in sonce bo začelo ogrevati zemljo. Tudi pot v cerkev bo lažja, saj nam je to zimo večkrat sneg onemogočil pot k bogoslužju. Mnogi ste kljub snegu in slabi poti vztrajali. Hvala vam za lepo pričevanje. Izkoristimo postni čas za duhovno poglobitev ob udeležbi pri sv. maši, branju božje besede in opravljeni sv. spovedi. Ob petkih in nedeljah prihajajte malo prej v cerkev, da bomo lahko skupaj opravili pobožnost Križevega pota in nadaljevali z sveto mašo. Šolska mladina ima zimske počitnice, zato ni ta teden veroučnih srečanj.

Iskreno pa vabim vse bralce božje besede v petek na srečanje v novo veroučno učilnico ob 18h. Seznanili se bomo z vsebino božje besede v postnem času in dogovorili se bomo za branje Pasijona na cvetno nedeljo in Veliki petek. Če je le mogoče si vzemite čas in pridite.

V Trgovini Juteks smo kupili 160m2 toplega poda za dvorano in lepilo in vse kar zraven spada. Plačal sem 2068€. V petek so tlak zbrusili in sedaj čaka na polaganje poda. Čakamo tudi na 140 tapeciranih stolov za dvorano. Kličejo me dramske skupine, ker bi se nam rade predstavile z ljudskimi igrami. Po veliki noči bo že dvorana pripravljena. Hvala vam za vsak evro, ki ga darujete, da lažje pokrivamo stroške.

Družina, Misijonska Obzorja in List Prijatelj čakajo na naročnike. Šolski mladini želim lepe počitnice z željo, da si naberejo novih moči.Vsem pa želim bogato doživeti postni čas.

Milan, župnik