Oznanila 27. 1. 2013 – 3. 2. 2013 Leto ”C”

DRAGI ŽUPLJANI ŽUPNIJE  DOBRNA

Zaključujemo najdaljši zimski mesec. Tako je že pred nami Jezusovo darovanje ali Svečnica. Pri obeh sv. mašah bomo blagoslovili sveče in izpovedali krstne obljube. Kristusa so prinesli v tempelj in starček Simeon ga je razglasil za Luč v razsvetljenje poganov. Naročil sem 100 svečk in jih boste prejeli v zakristiji. Tudi v tem letu boste imeli blagoslovljeno svečo poleg blagoslovljene vode in jo boste lahko prižgali ob različnih priložnostih. Tudi jaslice bomo pospravili in 4. in 5. navadno nedeljo bomo poslušali pastirsko pismo slovenskih škofov za postni čas. V nedeljo je tudi god sv. Blaža, ko Cerkev deli  blagoslov v čast temu mučencu. Pri obeh sv. mašah bo sledil skupen blagoslov. Ta teden tudi uradno zaključujem z božično novoletnim blagoslovom družin. Vse družine, ki še želite, da vas blagoslovim in vaš dom me osebno pokličite in se bomo dogovorili za termin. To bo najlažje ob nedeljah po drugi sv. maši in še na kosilu bom lahko pri tisti družini. Do sedaj ste ob teh blagoslovih čisto prostovoljno darovali 5050€. Za lepa srečanja, spodbudne besede in seveda za darove se vsem iskreno zahvaljujem. Te darove bomo pridoma uporabili za dokončanje dvorane. Seveda ne bo dovolj, ja pa za začetek zelo spodbudno. Tudi v nedeljo, ko je prva nedelja vam vsem iskreno priporočim nabirko.

Ta teden trikrat mašujem na Frankolovem, zato sem za Dobrno nekoliko prilagodil termin sv. maš.

Za v sredo sklicujem sestanek župnijskega pastoralnega sveta, ključarjev, članov Karitas in drugih ob 18h v veroučni učilnici, da nadaljujemo po programu.

V soboto ob 18h pa iskreno vabljeni vsi bralci božje besede v novo veroučno učilnico, da se seznanimo z božjo besedo v postnem času. Če je le mogoče, pridite vsi. Z veseljem šolska mladina prihajajte na srečanja.

Družina in Ognjišče je na voljo naročnikom.

V petek obiskujem bolne in ostarele. Vsem želim lep in blagoslovljen teden.

Vaš  Milan, župnik